Nyhed, tilføjet 16. dec. 2023

VM i bueskydning kommer ikke til Nyborg

Når verdens bedste bueskytter i 2027 skal kåres og kvalificere sig til OL, bliver det i Medellin i Columbia.

Tidligere på året sendte Bueskydning Danmark, Destination Fyn, Sport Event Danmark og Nyborg Kommune et samlet fynsk bud afsted på VM i bueskydning 2027 i Nyborg.

Det internationale bueskydningsforbund World Archery har netop offentliggjort, at verdensmesterskabet skal afholdes i Columbia. Nyborg bliver derfor ikke vært for det store event.

- At have været en af de fire byer i verden, der har afgivet bud og blevet vurderet egnet til at være værter for et internationalt verdensmesterskab, giver os som by en enorm selvtillid, og en tro på og lyst til at dyrke de muligheder, som Tour de France i Nyborg har givet et afsæt for, udtaler borgmester i Nyborg Kommune Kenneth Muhs og uddyber:

- Vi er selvfølgelig ærgerlige over, at Nyborg ikke bliver vært for endnu et spektakulært og internationalt event, når VM i bueskydning løber af stablen i 2027. Men jeg er stolt og ydmyg over, at en mindre kommune som Nyborg har været med i opløbet om værtskabet.

30. september skete en såkaldt shortlisting, hvor World Archery offentliggjorde de relevante bud på VM i bueskydning i 2027. Heriblandt var Tyrkiet (Antalya), Columbia (Medellin), Polen (Wroclaw) og Danmark (Nyborg).

I den afsluttende fase var Nyborg én af blot tre byer, der havde potentialet for at varetage værtskabet, fortæller kultur-, fritid- og turismechef i Nyborg Kommune Søren Thorsager.

Det blev desværre bare ikke os i denne omgang. Men bare det at have været i spil for et VM signalerer også, at vi i Nyborg har gjort vores entré på den internationale eventscene. De erfaringer, vi har nu, skal vi bruge og forsat arbejde på at bringe andre spændende events til Østfyn.

Søren Thorsager

Selvom det fynske bud ikke blev tildelt værtskabet i denne omgang, så står Fyn stadig stærkt som en samlet eventdestination. Det understreger Jakob Staun, eventchef i Destination Fyn.

- Vi ærgrer os selvfølgelig over, at vi trak det korteste strå i denne omgang. Nyborg var oppe mod oprindeligt tre og til sidst to andre stærke bud. Vi er stolte over, at Nyborg kan blande sig som et meget seriøst bud på rammen om et VM i bueskydning - et sportevent fra den allerøverste hylde. Det stiller Fyn rigtig stærkt som samlet eventdestination, at vi har flere strenge at spille på, hvad angår byer og ikoniske udendørsvenues, der er velegnede til de
rigtigt store internationale sportevents, fortæller Jakob Staun og tilføjer:

- Vi kan absolut ikke udelukke, at vi byder på noget lignende igen med Nyborg som pilespids.

 

Læs mere:

Du kan læse mere om det fynske bud på VM i bueskydning 2027 og andre kommende events i Nyborg Kommune på siden her.

 

For yderligere oplysninger, kontakt

Søren Tideman Lassen, kommunikation og presse. Tlf. 2156 3716, e-mail: slas@nyborg.dk.