Elevrejse til Spanien i marts 2024

Jeg har fået en ny ven for livet!!! Sådan sagde en af eleverne fra 8. årgang på Birkhovedskolen, lige før vi skulle ud til lufthavnen og tilbage til Danmark.

Forud var gået en lille uge, hvor vi gennem Erasmus+ havde fået mulighed for at komme på studietur til Gurb i Catalonien. En uge hvor eleverne blev blevet udfordret på mange parametre, men nok mest på det, at de skulle indkvarteres privat og alene, hos en catalonsk familie, hvor det end ikke var sikkert, at alle i familien talte engelsk. Alle kom gennem ugen og flere opdagede at deres engelskkundskaber var bedre end de troede og i hvert fald bedre end en stor del af de catalonske elever, som der var en der påpegede.

Vi var på besøg hos eleverne i 3r D’ESO på ”Institut de Gurb” der er en overbygningsskole med ca. 400 elever fra Gurb og de omkringliggende landsbyer. Målet med turen var at møde en anden kultur inden for EU, øve engelsk samt have fokus på den grønne omstillings påvirkning af unge.

Turen startede allerede mandag morgen kl. 03.45, hvor vi mødtes på Nyborg banegård for at tage toget til Københavns Lufthavn. For nogle den første gang de skulle ud at flyve, så sommerfuglene i maven var med fra starten.

Det var en uge fyldt med mange aktiviteter, hvor eleverne lærte deres værter godt at kende og fik et indblik i en catalansk hverdag. I starten skulle de lige vænne sig til, at man først spiste aftensmad omkring kl. 21 og for nogle var det også udfordrende at få noget andet mad at spise end de plejede.

I løbet af ugen blev der dannet flere gode relationer og nu er vi ved at planlægge at de kommer og besøger os, så vi kan lære dem noget om Danmark og vores måde at leve på. Måske er det starten på nogle venskaber, der varer hele livet.

Billeder fra turen

Elevrejse til Spanien i marts 2024

2 Billeder

Finansieret af Den Europæiske Union. Synspunkter og meninger er dog kun forfatterens(erne) og afspejler ikke nødvendigvis EU's eller Nyborg Kommune. Ingen af ​​dem Den Europæiske Union eller den bevilgende myndighed kan holdes ansvarlig for dem