Elevrejse til Tyskland i marts 2024

Rævebakkeskolen rejste i marts 2024 til en specialskole i Tyskland.

Rævebakkeskolen har sit helt eget Liga-fodboldhold. På dette hold dyrker vi fodbold, bevægelse, venskaber og social liv/træning. Vi plejer at spille turnering med og mod de andre danske specialskoler. Nu har vi ud over de danske samarbejder med de andre specialskoler fået nye europæiske venner.

Vi har via Erasmus fået skabt en god kontakt og dannet venskaber med en tysk specialskole, der har nogle af de samme initiativer som os. De har også eget fodboldhold, eget kor og har et stærkt fokus på livsduelighed.

Vi har med meget forberedelse og meget planlægning, lige haft en fantastisk oplevelse med at rejse til Tyskland med 14 elever. Alle elever meldte sig klar til både fodbold, rejse, fællesskab og klar til at danne nye relationer.

Vi har været afsted 4 dage i Tyskland, Hamm.

Programmet for dagene har været:

Mandag rejsedag og indkvartering på Hostel

Tirsdag fælles fodboldtræning på blandede hold mellem tyske og danske elever/voksne, fælles pause, fagligt fælles undervisning på små hold, besøg på den lokale radiostation og fællesspisning i Hamm by.

Onsdag stor fodboldturnering med 8 fodboldhold. Det var en kæmpe oplevelse, at spille en national indendørs fodboldturnering, med tilskuere og med repræsentation af 5 forskellige skoler. Vi var så dygtige at gå hjem med 2. og 3. pladsen i turneringen. Der blev svedt, kæmpet, grint og spillet god fodbold hele dagen. Fællesspisning til aften med en masse trætte unge mennesker.

Torsdag fælles ekskursion til fodboldstadion og hjemtur.

Vi har lært så meget om os selv, om dem og dannet nye europæiske relationer, der kan danne grobund for en lang række samarbejder. Vi kan meget mere mere, end vi selv tror.

Deres skole kommer med et hold elever og besøger os i september. Vi glæder os allerede til at være værtsskole.

Billeder fra turen

Elevrejse til Tyskland i marts 2024

3 Billeder

Finansieret af Den Europæiske Union. Synspunkter og meninger er dog kun forfatterens(erne) og afspejler ikke nødvendigvis EU's eller Nyborg Kommune. Ingen af ​​dem Den Europæiske Union eller den bevilgende myndighed kan holdes ansvarlig for dem