Med fleksjobordningen er det muligt at ansætte nye medarbejdere, selvom de kun kan arbejde få timer om ugen. Det giver virksomheden mulighed for at få løst mindre opgaver, som det ellers kan være svært at finde medarbejdere til.
Virksomheden udbetaler kun løn for den arbejdsindsats, som den fleksjobansatte reelt yder. Derudover får den fleksjobansatte et tilskud fra kommunen.
Du kan læse mere om fleksjob på Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering her
Hvis du ønsker at ansætte en person via fleksjobordningen, kan du kontakte Virksomhedsservice 8080, som kan hjælpe med en godkendelse.
Ved ansættelse via ordningen skal virksomheden desuden udfylde nedenstående blanket vedrørende lønforhold.
Virksomhedspraktik er et kortere forløb for en ledig uden lønudgift for virksomheden.
Virksomhedspraktikken afdækker og optræner den lediges faglige, sociale og/eller sproglige kompetencer, og er en god en god måde at blive opkvalificeret på.
Som virksomhed får du mulighed for at afdække og vurdere, om den ledige kan ansættes i et fast job efter virksomhedspraktikken. Et praktikforløb giver ligeledes mulighed for at opkvalificere og træne borgeren i bestemte opgaver, så vedkommende kan blive klar til ansættelse i en bestemt stilling.
Virksomhedspraktikker varer som regel op til fire uger. For nogle grupper kan virksomhedspraktikken forlænges yderligere.
Inden praktikperioden afsluttes, er det en god ide at give praktikanten en tilbagemelding på mulighederne for ansættelse, uddannelse eller andet, der kan hjælpe vedkommende videre i arbejdslivet.
Du kan læse mere om virksomhedspraktik hos Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering her
Kontakt Virksomhedsservice 8080 og hør mere om mulighederne for at få en ledig i praktikforløb. Vi har kontakt med kandidater inden for flere brancher.
Løntilskudsordningen giver mulighed for, at virksomheder kan ansætte en ny medarbejder med reduceret lønudgift for en periode. Det giver god tid til oplæring og til at få et indtryk af kandidatens faglige og personlige kompetencer.
Ansættelse af ledige i job med løntilskud kan også give ekstra ressourcer til at afprøve eller udvikle nye forretningsområder, som det ellers kan være svært at få tid og overskud til. Det er målet, at medarbejderen får opkvalificeret sine kompetencer og efter løntilskudsperioden bliver ansat på ordinære vilkår.
Ved privat ansættelse udbetaler virksomheden som hovedregel minimum overenskomstmæssig løn inden for det pågældende ansættelsesområde. Virksomheden modtager herefter et løntilskud. For offentlige virksomheder gælder andre satser.
Du kan læse mere om reglerne for løntilskud hos Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering her
Kontakt Virksomhedsservice 8080, og hør mere om mulighederne for at ansætte en ny medarbejder med løntilskud.
Med jobrotationsordningen kan din virksomhed sende en eller flere medarbejdere på efteruddannelse og erstatte de ansatte med ledige vikarer i uddannelsesperioden. På den måde får I opkvalificeret medarbejderne uden nedgang i produktionen. Samtidig styrker I virksomhedens fremtidige rekrutteringsgrundlag, da vikarerne efterfølgende vil være velkvalificeret arbejdskraft.
Jobcentret og virksomheden samarbejder om at tilrettelægge forløbet, og jobcentret hjælper med at finde relevante vikarer. Når virksomheden ansætter en ledig vikar til at erstatte den eller de medarbejdere, der er på efteruddannelse, kan der ansøges om jobrotationsydelse.
Jobrotationsydelsen udbetales af jobcentret og er et samlet tilskud til vikarens løn og udgifterne til medarbejderens efteruddannelse.
Du kan læse mere om betingelser for jobrotation hos Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering her
Kontakt Virksomhedsservice 8080, og hør mere om mulighederne for jobrotation i din virksomhed.
De handicapkompenserende ordninger understøtter, at borgere med en funktionsnedsættelse kan opnå og fastholde beskæftigelse.
Personlig assistance
Personlig assistance kan anvendes til medarbejdere, som har behov for støtte til arbejdsopgaver, de ikke kan udføre selvstændigt på grund af en varig funktionsnedsættelse. Opgaverne kan både være af fysisk, psykisk eller social karakter. Den personlige assistent kan hjælpe medarbejderen i op til 20 timer pr. uge.
Virksomheden kan enten vælge at ansætte en udefrakommende person eller frikøbe en eller flere kolleger til at fungere som personlig assistent.
Virksomheden aflønner den personlige assistent og modtager herefter løntilskud fra jobcentret.
Løntilskud til nyuddannede med handicap
For at lette adgangen til arbejdsmarkedet for nyuddannede med handicap er det muligt at starte ansættelsen med løntilskud. Det er et krav, at ansættelsen sker i en normal jobfunktion på en almindelig arbejdsplads.
Ordningen omfatter nyuddannede med en uddannelse på mindst 18 måneder, som mangler konkret erhvervserfaring inden for uddannelsesområdet. Derudover skal den handicappede starte i jobbet senest to år efter, at uddannelsen er afsluttet.
Virksomheden udbetaler som hovedregel overenskomstmæssig løn inden for det pågældende ansættelsesområde og modtager herefter løntilskud i en periode.
Støtte til hjælpemidler
Har din medarbejder et handicap eller en funktionsnedsættelse, kan I søge om støtte til hjælpemidler, særlige arbejdsredskaber og ændring af indretningen på arbejdspladsen. Det kan være ændring af den fysiske indretning eller en speciel stol eller et nyt bord.
Virksomheder skal ansøge jobcentret om tilskuddet, der bevilges på baggrund af en individuel vurdering. Det er en forudsætning, at udgiften til arbejdspladsindretningen eller redskabet ligger udover, hvad arbejdspladsen normalt afholder.
Betjen dig selv
Søg om tilskud og støtte til ansættelse herKontakt os
Har du spørgsmål til praktik, jobrotation, fleksjob eller andre tilskud?
Åbnings- og telefontider