Grønne tanker bag gyngemøbler på Torvet

VisitNyborg tænker bæredygtigt, når de skaber byrum. Gyngemøblerne på Torvet er ikke bare sjove og hyggelige at sidde i. De er også gode for klimaet.

Socialt og bæredygtigt. Det er tanken bag de gyngende træmøbler, som står på Torvet foran Rådhuset.

De har stået ved Heimdals Plads på havnen i løbet af sommeren til stor glæde for borgerne.

”De bliver gevaldigt brugt. Folk er så glade for dem. De bidrager virkelig til, at folk får lyst til at opholde sig på Torvet,” siger Maria Dam, eventkoordinator i VisitNyborg.

VisitNyborg har valgt at indkøbe møblerne for at skabe nogle hyggelige, legende miljøer rundt omkring i byen. Møblerne kan nemlig flyttes rundt og bruges til forskellige events.

Hygge, leg og bæredygtighed i ét

Maria Dam forklarer, at møblerne er valgt af flere forskellige årsager.

For det første fordi de er hyggelige, sociale og stemningsskabende.

”Men vi skal jo også begynde at tænke lidt mere bæredygtigt. Derfor har vi valgt møbler af god kvalitet, som er produceret lokalt. De var lidt dyre, men til gengæld er det noget, der holder,” siger Maria Dam.

Lamellerne er lavet af fynsk træ og kan udskiftes efterhånden, som de bliver slidte. Derfor behøver man ikke smide hele møblet ud.

”De er megapopulære og viser også, at bæredygtighed ikke behøver være kedeligt,” siger Maria Dam.

I hvert gyngemøbel er der plads til fire voksne mennesker. Møblerne er udviklet af en fynsk virksomhed, der hedder TimberNest og bliver produceret i Aarslev. For hvert træ der bruges i produktionen, planter virksomheden to nye.