Mobile geder

Den 19. september 2022 blev konkurrencen om at blive 'Danmarks Vildeste Kommune' afgjort. Samtlige af landets 98 kommuner deltog med flotte projekter, og Nyborg Kommune havde selvfølgelig også lagt kræfter i for at hjemtage den flotte præmie på 1 million kroner.

Nyborg Kommune deltog med projektet om mobile geder, der skal hjælpe til med at pleje naturen på mange af kommunens arealer og undgå, at lysåbne naturtyper gror til. Derfor har kommunen investeret i 6 geder, flytbart hegn og en trailer. På den måde er det nemt at flytte gederne vidt omkring, og afgræsse naturarealerne på bedste vis.

Det blev desværre ikke os der løb med sejren. I stedet blev det Vordingborg Kommune, der vandt både æren og den fine præmie. Du kan læse mere om bedømmelsen, og hvad præmien skal bruges til her.

Juryen udtalte selv, at de havde vanskeligheder med at vælge blandt de mange gode projekter, og udover vinderen blev der derfor uddelt yderligere 5 priser. Hvilke priser og hvem der vandt, kan du se på Miljøministeriets side. Nyborg Kommunes projekt var i øvrigt med i opløbet om at vinde titlen som ”mest intelligente projekt”, der dog gik til Syddjurs Kommune. Her havde man også valgt at gå med mobil afgræsning, i dette tilfælde med hjælp fra lokale hesteejere.

Mens konkurrencen har været i gang, er der blevet taget initiativ til mange forskellige projekter til gavn for plante- og dyrelivet. Vi vil gerne benytte lejligheden til at takke Nyborgs borgere for deres engagement i ”Danmarks vildeste kommune” og for den fortsatte støtte til en øget biodiversitet i vores del af riget.
Det er sammen, vi skaber de bedste resultater.

Herfra vil vi selvfølgelig stadig sætte nye spændende projekter i gang til fordel for biodiversiteten og viderekøre igangværende områder.

Vil du læse mere om, hvad kommunen arbejder med lige nu, kan du finde det her, ligesom du kan finde viden om private projekter under Grønne historier.