Nyhed, tilføjet 10. juni 2022

Der er plantet en storebæltsbro på torvet

Storebæltsbroen er kommet på land. Nyborg er målby for 2. etape af Tour de France 2022, og derfor er der opstillet en ret spektakulær blomsterdekoration på Torvet.

I løbet af onsdag 8. juni, skød der stille og roligt en ret speciel blomsterdekoration op på Torvet i Nyborg. Som base for dekorationen står en Storebæltsbro i miniformat. På broen er monteret cykler i tour-farver – gul, grøn og prikket og så er der selvfølgelig blomster i massevis!

1428 planter – gule selvfølgelig – dekorerer på kunstnerisk vis selve den lille Storebæltsbro, og symboliserer på fineste vis, at Nyborg er en speciel del af årets Tour de France, som målby for 2. etape.

Som mange andre dele af arrangementet i Nyborg, er blomsterdekorationen også i høj grad lokal. Det er nemlig Carina Sølberg Andersen, fra Art of Flowers i Ørbæk, der er hjernen bag den store blomsterdekoration.

Udover at Carina selv er lokal, har det også været vigtigt for hende at selve dekorationen har et lokalt tema. Carina har derfor lagt vægt på, at alle blomster er danske blomster fra danske gartnerier, for som hun siger, så er der jo ingen grund til at importere blomster, når de kan købes lokalt.