Nyhed, tilføjet 08. feb. 2024

Fuldt hus til Fremtidsværksted i Herrested-Måre

Hvad skal der egentlig til for at skabe en aktiv og attraktiv landsby for store og små?

Netop dét spørgsmål stillede mere end 90 engagerede naboer fra Herrested-Måre sig selv og hinanden, da de mandag aften var mødt op til Fremtidsværksted og borgersamling om fremtidens landsby.

- Vi blev fuldstændig overvældede over, at så mange dukkede op en regnfuld aften for at støtte op om styrkelsen af vores fællesskab. Der kom utroligt mange fantastiske forslag til, hvordan vi sammen kan gøre Herrested-Måre til et endnu mere behageligt sted at være i fremtiden, fortæller Lene Rømer, som sammen med fire andre borgere og Nyborg Kommunes landsbykoordinator havde arrangeret aftenens værksted.

I løbet af aftenen blev der drøftet alt fra børn og biodiversitet til fællessang og frivillighed, og det stod klart, at fællesskabet, naturen og aktiviteter for store som små, står højt på agendaen. Den røde tråd var tydelig; hvordan gør vi Herrested-Måre til et godt sted at leve og bo – i dag og i fremtiden.

På forhånd havde byen peget på syv områder, de gerne vil arbejde med:

  • ”Vores Købmand”
  • Multihuset
  • Aktiviteter for ældre
  • Aktiviteter for børn og unge
  • Vandrestier/biodiversitet
  • Erhvervsnetværk
  • Kommunikation

På mødet blev der udviklet og snakket livligt, og inden for hvert tema er der nu dannet arbejdsgrupper, der skal arbejde videre med alle de gode idéer.

Fremtidsværkstedet er et led i den såkaldte Bæredygtige Landsby UdviklingsProces (BLUP), som Herrested-Måre er i gang med, hvor formålet er at styrke de lokale fællesskaber og sikre en god sammenhængskraft. Processen drives af en styregruppe på fem borgere i fællesskab med partner @Tyge Mortensen og Nyborg Kommune, og forventes at løbe frem til sommer.

Stor tak til de mange fremmødte for spændende idéer og stort engagement i at bidrage til nye initiativer i byen.

Hvis du har gode idéer til aktiviteter i dit lokalsamfund, så ræk ud til dit landsbyråd. Du finder mere info her: https://nyborg-landsbyraad.dk/