Nyhed, tilføjet 01. juni 2024

Havneplaner på plads – 1 mio. kr. til loungeareal, aktivitetszone og grillplads

Torsdag blev det endelige punktum sat for, hvordan 1 mio. kroner skal bruges til mere liv og flere aktiviteter på havnen. Borgerne har engageret sig og er kommet med idéer – og resultatet bliver langt flere områder, der inviterer til fællesskab og aktiviteter på havnen i Nyborg.

Beachvolleybane og bordbænkesæt. Petanque og pallemøbler. Solsejl, grillplads, aktivitetszone og en ny krabbeflydebro. Det er blot nogle af de ting, der vil dukke op på havnen i løbet af 2024, når Nyborg Kommune bruger 1 mio. kroner på at gøre området mere attraktivt for alle.

Projektet har været undervejs siden sidste års budgetforhandlinger, hvor Byrådet besluttede at investere mere i havnen. De projekter, der nu prioriteres, er et direkte resultat af den tætte borgerinvolvering, der løbende har været både virtuelt på vores borgerinddragelsesplatform viskaber.nyborg.dk og fysisk på havnen.

- Vi har lyttet til de mange gode borgerforslag om, hvad der skal til, for at havnen bliver et meget mere attraktivt område for mange flere. Både dem, der allerede bor i Nyborg, men også turister og gæster udefra. Nu glæder jeg mig til at se resultatet og forhåbentlig mærke havnen summe af liv hele sommeren, siger formand for havnen og formand for Teknik- og Miljøudvalget i Nyborg Kommune Søren Svendsen.

De mange tiltag etableres på havnen i løbet af 2024 og særligt med fokus på sommerferiesæsonen. Du kan læse mere om processen på vores borgerinddragelsesplatform her

Faktaboks

Heimdals Plads

Her vil strandmiljøet blive suppleret med et loungeområde med belysning, pallemøbler, loungecontainer, træer, multibane og bordbænksæt

Det grønne areal i marinaen

Syd for legepladsen etableres er en aktivitetszone med bl.a. beachvolleybane, petanquebane, solsejl, grillområde og en krabbeflydebro.

Schönheyders Plads og Kongens Skibsbro

Her vil der komme bl.a. ny beplantning, bedre griller og bordbænkesæt.

Vil du vide mere?

Kontakt os

Kultur, Fritid og Turisme
Torvet 2B - 5800 Nyborg

Åbnings- og telefontider