Nyhed, tilføjet 21. feb. 2023

Nyborg Kommune går med i Solsikkeprogrammet: Gør det usynlige synligt

Som en af de første kommuner i Danmark tiltræder Nyborg Kommune Solsikkeprogrammet.

Nyborg Kommune har tilsluttet sig Solsikkeprogrammet og tiltaget bliver rullet ud i kommunen i uge 8.

Solsikkeprogrammet er en ordning, der hjælper mennesker, som ønsker det, med at gøre usynlige handicap synlige.

Et skjult handicap kan eksempelvis være:

  • ADHD
  • Autisme
  • Hjerneskade
  • Tourettes syndrom
  • Demens
  • Og mere

Synliggørelsen sker ved hjælp af den såkaldte ”solsikkesnor”, som er en nøglering til at bære rundt om halsen. Snoren lader omgivelserne vide, at her er et menneske, der kan have brug for lidt ekstra tid, tålmodighed eller hjælp.

Solsikkesnoren er bredt anerkendt og er udbredt i lufthavne, forlystelsesparker, apoteker, supermarkeder, trafikselskaber, kulturinstitutioner m.m.

Udleveres gratis

Solsikkeprogrammet og solsikkesnoren henvender sig til borgere (i alle aldre) i kommunen, som ønsker at gøre deres usynlige handicap synlige, når de oplever at der kan være brug for det. Det kan eksempelvis være ved besøg på biblioteket, i borgerservice eller andre borgerrettede funktioner i kommunen; det kan for disse borgere være en overvindelse at bevæge sig ud og her kan Solsikkesnoren give lidt tryghed.

Solsikkesnoren udleveres gratis og uden spørgsmål på Nyborg Biblioteks tre biblioteker i Nyborg, Ullerslev og Ørbæk samt på Nyborg Kommunes Borgerservice.

Oplæring og introduktion til medarbejdere i kommunen

Mennesker med skjulte handicaps kan finde en betydelig tryghed i at besøge steder, der er en del af Solsikkeprogrammet. Her er medarbejderne blevet oplært i hvad det vil sige at have en lidelse, der ikke er synlig for det blotte øje.

Medarbejderne i Nyborg kommune skal derfor igennem en kort oplæring og introduktion til Solsikkeprogrammet og hvad det vil sige at møde en borger med et usynligt handicap.

Du kan læse mere om Solsikkeprogrammet på den officielle hjemmeside: www.solsikkeprogrammet.dk

For yderligere oplysninger, kontakt

Søren Tideman Lassen, Kommunikation og Presse. Tlf. 2156 3716, e-mail: slas@nyborg.dk 

Camilla Bruun, Social og Familie. E-mail: cabr@nyborg.dk