Nyhed, tilføjet 30. sept. 2021

Rutepræsentationen af Tour de France 2022 får royal indledning og dansk cykelfokus

Torsdag 14. oktober bliver den samlede rute for Tour de France 2022 præsenteret i Paris foran ca. 3.000 indbudte gæster og verdenspressen.

Her vil Danmark og dansk cykelkultur være i centrum. H.K.H. Kronprinsen holder tale, erhvervsminister Simon Kollerup deltager, og de danske tour-parter viser en ny video om Danmark som cykelland.

Borgmestrene fra de fem danske mål- og startbyer, erhvervsminister Simon Kollerup og Kronprinsen vil alle være med, når løbsdirektør Christian Prudhomme 14. oktober løfter sløret for næste års Tour de France-rute i Palais de Congrès i Paris. Præsentationen indledes med et særligt fokus på Danmark og den danske cykelglæde og cykelkultur.

Det sker, når Kronprinsen holder tale og parterne bag den danske Tourstart viser en ny film om den danske cykelkultur og tourbegejstring. Og så starter præsentationen af den samlede rute selvfølgelig med udgangspunkt i de tre danske etaper, som indleder næste års Tour de France.

Dansk Industri afholder samme dag et erhvervsfremstød for danske virksomheder og indbudte gæster i Danmarkshuset på Champs-Élysées som et led i, at det officielle Danmark er i Paris ifm. rutepræsentationen af Tour de France. Her vil der være fokus på sundhed, cykling og bæredygtighed, hvor de medvirkende virksomheder vil præsentere deres løsninger og produkter for stakeholders og indbudte VIP, såsom Kronprinsen, erhvervsministeren, borgmestre og sponsorer.

Tour de France

Fakta

  • Som et led i rutepræsentationen afsløres også årets Tour de France-plakat. Med afsæt i det danske værtskab for Grand Départ blev der i april måned udskrevet en plakatkonkurrence, hvor man indbød danske grafiske designere og passionerede amatører til at komme med bud på årets plakat.
  • Løbsdirektør Christian Prudhomme vil også i år præsentere en kvindelig udgave af Tour de France – Les Tour Femmes. Det er første gang siden 1989, at ASO laver en kvindelig udgave af Tour de France.
  • Grand Départ Copenhagen Denmark afvikles den 1.-3. juli 2022, og indledes med en 13 kilometer enkeltstart i verdens bedste cykelby København. Dernæst følger 2. etape med 199 km. fra Roskilde til Nyborg og 3. etape med 182 km. fra Vejle til Sønderborg.
  • Følg løbende nyheder og al information om Tour de France i Danmark på hjemmesiden letourcph.dk og på sociale medier: @letourdk på Facebook, Twitter og Instagram.