Nyhed, tilføjet 09. apr. 2024

Strik historien på Borgmestergården

I foråret holder Borgmestergården helt særligt aftenåbent på udvalgte onsdage, her inviterer museet nemlig til ”Strik Historien” - en hyggelig strikkecafé med historisk viden og faglig sparring.

Er du vild med at strikke, og vil du gerne vide lidt mere om gamle strikkeopskrifter og metoder? Så kom med til ”Strik historien” på Borgmestergården. Den sidste onsdag i måneden sætter vi fokus på strik med skiftende emner. Alle er velkomne, og det er naturligvis muligt at tage sit eget strikketøj med og strikke løs, mens der bliver fortalt om dagens emne. 

Tre aftener med strik og historie

24. april: Strikningens historie – strikningens oprindelse

Til den første strikkecafé kan du høre mere om strikningens historie: Hvor stammer teknikken fra, hvornår begyndte man at strikke, hvorfor opstod behovet, og hvad strikkede man? Museet har til lejligheden fundet nogle gamle opskrifter og strikkeremedier frem fra samlingen.

29. maj: Lap og stop

Til ”Lap og Stop” er der fokus på, hvordan man førhen har lappet og stoppet til ukendelighed, så tøjet kunne bruges bare lidt mere. Denne aften kan du få vejledning og teknikker til, hvordan du selv stopper en sok eller lapper en sweater. Medbring gerne tøj eller strik der skal repareres/lappes, måske kan du få et godt råd eller to.

26. juni: Den bæredygtige taske

Aftenens emne er bæredygtige tasker, altså tasker strikket med garn lavet af plastikflasker. Tasken er fantastisk, da den kan tåle vand, men den kan også holde til at blive brugt igen og igen. Hør mere om, hvornår økologisk garn rent faktisk er økologisk og bæredygtigt.

I samarbejde med Ulrikka Garn

”Strik Historien” arrangeres i samarbejde med Lise-Lotte Jensen fra Ulrikka Garn, og det vil derfor være muligt at købe forskelligt strikketilbehør og garn ved hvert arrangement. Ligeledes vil museumsbutikken være åben.

Museet serverer kaffe og kage, og du får altid en ny strikkeopskrift med hjem.

Det praktiske

Sted: Borgmestergården, Slotsgade 11, 5800 Nyborg.
Dato: Sidste onsdag i måneden, dvs. 24. april, 29. maj og 26. juni.
Tidspunkt: Kl. 19-21.
Pris: 75 kr.

Du kan læse mere og booke billet på www.nyborgslot.dk/oplevelser