Nyhed, tilføjet 28. okt. 2022

Tour-baner skaber liv på to af Nyborgs folkeskoler

Selvom Tour de France-feltet for længst har passeret målstregen på Storebæltsvej og forladt Nyborg, så lever den gule feber stadig videre på Birkhovedskolen og Danehofskolen afd. Nyborg, hvor to pumptracks sørger for efterårsglæde og fede aktiviteter.

Smilla Maar Toft (tv.), Hamza Mansour (midt) og Millan Diatta (th.)

To pumptrack-baner har siden sommer skabt glæde for både skoleelever, lærere og forbipasserende hos Birkhovedskolen og Danehofskolen afd. Nyborg. Lokale og Anlægsfonden donerede nemlig to pumptracks, der i forbindelse med Tour de France i Nyborg 2. juli, var placeret på eventzonerne på Cirkuspladsen og ved Bastionen.

De såkaldte pumptracks, som er bølgede, sjove og udfordrende cykelbaner, skaber stadig stor glæde. Det fastslår 11-årige Millan Diatta, der går i 5. klasse på Birkhovedskolen.

- Det er mega sjovt. Den (banen red.) udfordrer en, men det er ikke så svært, at man ikke kan komme i gang, siger Millan Diatta.

Og han bakkes op af klassekammeraten 11-årige Smilla Maar Toft, der også mener, at banen er en stor succes.

- Det var sådan wow, da den stod her, da vi kom tilbage efter sommerferien, siger hun og uddyber:

- I starten var jeg lidt bange, og nogle gange var jeg næsten ved at vælte, men det er blevet sjovere og sjovere, jo mere man kan udfordre sig selv på banen. Det er lidt hypet her i starten, men jeg synes ikke, det bliver kedeligt, for man finder bare på noget nyt og nye måder at køre på.

Selvom pumptrack-banerne egentlig er designet til cykler, så benyttes de flittigt af folk på løbehjul og rulleskøjter, fortæller de to skoleelever mens de viser videoer af deres tricks.

En glædelig overraskelse

Pumptrack-banen er ikke kun til glæde for eleverne men også for lærerne på Brikhovedskolen. Det understreger 28-årige Hamza Mansour, der har været lærer på Birkhovedskolen med linjefag i dansk og engelsk i fem år.

- Den kom som en glædelig overraskelse efter sommerferien. Der kom folk udefra og viste elever og lærere i klassevis hvordan man kan bruge banen, både med cykel og løbehjul og hele tiden udvikle og udfordre sig.

- Banen har åbnet døren til nye muligheder og på den måde er vi begyndt at tænke den ind i undervisningen.

Men der er dog også enkelte ting ved den nye bane, som er til den trælse side for lærerne, fortæller Hamza Mansour – dog med et glimt i øjet:

- Ulempen er, at dem som har gårdvagten, nu har ekstra meget at holde øje med, for der er så mange ad gangen, som gerne vil køre på banen. Det drasler nok lidt ned med tiden, men lige nu er den altid optaget. Eleverne møder også tidligere ind og bliver lidt efter skole for at køre på den. Det er fedt.

Både små og store børn

Den ene af de to pumptracks fik lov at stå ved Bastionen gennem hele sommeren. Her var det også en kærkommen gave og glædelig overraskelse, understreger Tue Fabricius, leder på Kulturhuset Bastionen, der påpeger at banen tiltrak folk, som normalt ellers ikke ville tage vejen forbi det traditionsrige kulturhus i Nyborg.

- Det var simpelthen smaddergodt og skægt. Den duer til de helt små børn og store børn og voksne legesjæle. Den var åben og tilgængelig hele tiden, og vi oplevede at folk hang ud og mødtes ved den. Det var en stor succes.

De to pumptracks er indkøbt og doneret af Lokale og Anlægsfonden i forbindelse med Tour de France i Nyborg.