Langå

Velkommen til vores skønne landsby, Langå – den sydligste oase i Nyborg Kommune.

Når du kommer til Langå nordfra, bliver du budt velkommen af vores kunstmaleri på den gamle jernbanebro. Det er et godt eksempel på, hvordan nyt møder gammelt i Langå.

I Langå er vi kendt for og stolte af det fantastiske sammenhold, vi har. Uanset om du er gammel eller ung, nytilflytter eller har været en del af landsbyen i årevis, vil du opleve den inkluderende atmosfære, der gør Langå til et særligt sted at bo. Vi er en ægte fællesskabsby, hvor alle er velkomne, og hvor vi sammen skaber gode oplevelser.

Aktiviteter og arrangementer er en vigtig del af vores landsbyliv. Vi stræber efter at tilbyde noget for enhver smag og alder. Vores tilbagevendende fællesspisninger i forsamlingshuset er en skøn måde at mødes og nyde velsmagende måltider sammen til meget rimelige priser.

I de sidste år har vores nyrenoverede forsamlingshus været hjertet af vores landsbyliv og har lagt rammerne for en række fantastiske begivenheder. Vi afholder bl.a Åbent hus, koncerter, sjove fastelavnsfester og inspirerende kreadage, hvor vores kreative evner er blevet udfordret og udviklet.

På vores sportsplads finder du legeplads, petanquebane, et klubhus, shelter, overdækket grillområde og frugttræer. Her afholder vi hvert år Sankthansaften. Sportspladsen lægger også hver sommer græs til fællesspisning med lækker bålmad, og i august er der sommerfest, som starter med fælles morgenmad og slutter om aftenen med fest og musik i teltet. I løbet af dagen er der bybanko og forskellige aktiviteter for børn og voksne. Senest har vi også afholdt en naturdag for alle med interesse for biodiversitet og dyreliv.

Stemningsbilleder

Foto: Vivi Gundersen
Foto: Vivi Gundersen
Foto: Vivi Gundersen
Foto: Vivi Gundersen

I vinterhalvåret ”løber tarteletterne” til den traditionsrige ”Tarteletrunning” i november, juletræet bliver tændt med besøg af julemanden, der er andebanko og julefællesspisning.

Vi har en smuk kirke, der udover gudstjenester, bidrager med sangaftener, koncerter, foredrag og læsekreds.

I Langå er vi, på trods af at vi er en mindre landsby, mange ildsjæle, som bidrager til fællesskabet – og alle er velkomne. Vores landsbyråd og forsamlingshus arbejder tæt sammen. Vi tror på, at det er vores fælles ønsker og visioner, der gør vores landsbyliv så rigt og mangfoldigt. Vi bygger ikke kun på traditioner, men er også er åbne for nye ideer og forslag. Det er vigtigt for os, at alle, der ønsker det, bliver hørt og inkluderet.

Langå er et sikkert og trygt sted for alle. Her bor mange børnefamilier, og der er nem adgang til offentlig transport, hvilket gør det let at komme til og fra byen.

Vi har god plads og skøn natur omkring os. Inden for gå- og cykelafstand finder du smukke naturoplevelser ved skov og i det åbne landskab, og der er ikke langt til strand. I sommerhalvåret er der fælles aftengåture i lokalområdet, hvor alle kan være med.

Hvis du vil vide mere om, hvordan det er at bo i Langå, er du velkommen til at udforske vores hjemmeside langaafyn.dk og kontakte landsbyrådet. Vi ser frem til at byde dig velkommen i vores skønne fællesskab, hvor sammenhold, aktiviteter og en dejlig natur venter på dig.

Langå Sogn

Har du lyst til at vide mere om historien bag Langå, så kan du læse om Langå Sogn her.